Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orientációs nap a tatai dandárnál

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy | Fotó: Toldi Regina őrvezető |  2022. június 1. 13:32

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár a jövőben több lehetőséget szeretne adni azok számára, akik a katonai pályán gondolkodnak, de nem rendelkeznek elég ismerettel arról, hogy képességeik, életkoruk, tanulmányaik alapján milyen beosztásokban és milyen lehetőségek között szolgálhatnának a Magyar Honvédségben.

Plakát 1

Az orientációs napnak pont az a lényege, hogy a dandárhoz megküldött regisztráció kitöltése után az érdeklődők saját maguk tekinthessék meg a laktanyát belülről, megismerhessék a katonák mindennapjait, felszereléseit, fegyverzetét és haditechnikai eszközeit. A program során lehetőség lesz megismerni a szállás lehetőségeket, valamint bemutatják a nőtlen szállókat, és természetesen személyügyi és pénzügyi tájékoztatóval is készül a tatai dandár.

Az alakulat egyik kiemelt értéke, hogy nagy múltra visszatekintő és jelenleg még fejlettebb aktív sportélet zajlik: olyan létesítményekkel rendelkezik a tatai dandár, amely számos testedzés rendszeres elvégzését biztosítja a katonáknak. Ilyen például a 2021 novemberében átadott felújított sportcsarnok, a laktanya futópályája, vagy a kültéri CROSSFIT típusú tornakertje, amely szintén a 21. századi színvonalnak megfelelő sportolási lehetőséget nyújt, ráadásul munkaidőben.

A dandár parancsnoka, Lőrincz Gábor dandártábornok azzal a céllal szervezi meg június 17-én első alkalommal - majd ezt követően minden hónapban - az orientációs napot, hogy azok, akik vonzónak találják a katonai pályát, konkrét elképzeléssel távozzanak a nap végén, majd ezt minél nagyobb számban jelentkezés és bevonulás kövesse.

A regisztrációt a plakáton szereplő emailen címen tehetik meg az érdeklődők.