Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orientációs nap Tatán

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy/honvedelem.hu | Fotó: Bratkó Balázs tizedes |  2022. július 30. 10:27

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár első alkalommal szervezett laktanya látogatást a katonai pálya iránt érdeklődők részére, július 29-én. A jelentkezni vágyók lehetőséget kaptak arra, hogy megfelelő tájékoztatás és ismeretek birtokában megbizonyosodhassanak arról, hogy képességeik, életkoruk, tanulmányaik alapján milyen beosztásokban és milyen lehetőségek között szolgálhatnának a Magyar Honvédségben.

orientaciosnyito

Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka azzal a céllal szervezte meg az első orientációs napot, hogy azok, akik vonzónak találják a katonai pályát, konkrét elképzeléssel távozzanak a nap végén, és közülük minél többen jelentkezzenek - és majd vonuljanak is be - katonának.

Az orientációs nap lényege, hogy a dandárhoz megküldött regisztráció kitöltése után az érdeklődők saját maguk tekinthessék meg a laktanyát belülről, megismerhessék a katonák mindennapjait, felszereléseit, fegyverzetét és haditechnikai eszközeit. A program során a dandár katonái személyügyi és pénzügyi tájékoztatók után ismertették az érdeklődőkkel a különböző szálláslehetőségeket és megmutatták a nőtlen szállókat is

DSC03147

A Klapka György laktanyában az elmúlt három évben számos infrastrukturális fejlesztés ment végbe és néhány még jelenleg is folyamatban van. Az eredményesen zárult fejlesztések jelentősége, hogy nem csak a dandár haditechnikai eszközeinek és karbantartásának biztosítanak megfelelő elhelyezést, de az állomány modern munkakörülményeit is megteremtik.

Az alakulat egyik kiemelt értéke a nagy múltra visszatekintő; jelenleg is aktív sportélet. A katonák számára számos létesítmény biztosítja a rendszeres testedzés lehetőségét. Ilyen például a 2021. novemberében átadott felújított sportcsarnok, a laktanya futópályája, vagy a kültéri CROSSFIT típusú tornakert, amely munkaidőben is a modern kor színvonalának megfelelő sportolási lehetőséget kínál.

Az orientációs nap sikerrel zárult, hiszen a laktanyában látottak alapján többen is vonzónak találták a katonai pályát és kitöltötték az előzetes jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat. Természetesen az alakulatnál a jövőben is folytatódik ez a toborzó tevékenység, hiszen a személyes tapasztalatszerzés mindennél többet jelent.