Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Õrizetbe vették a ciszjordániai merénylőket

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 8. 8:57

A Palesztin Hatóság őrizetbe vette a ciszjordániai zsidó telepesek ellen egy héttel ezelőtt elkövetett két merénylet feltételezett tetteseit, a Hamász radikális palesztin szervezet két csoportját – közölte kedd este a palesztin biztonsági erők egy magas rangú tisztségviselője.

Az első, augusztus 31-i támadásban két telepes házaspárt lőttek le, akik egy gépkocsiban utaztak Hebron közelében. A másnap történt támadásban két telepes megsebesült. A merényleteket különálló csoportok hajtották végre. Elfogták a szervezőket és a végrehajtókat is, de a név nélkül nyilatkozó forrás nem árulta el, hogy hány embert.

Mindkét támadás elkövetőjeként szinte azonnal jelentkezett a Hamász, és átfogó harcot hirdetett Izrael, illetve az izraeli-palesztin megbékélés ellen, egy időben azzal, hogy Washingtonban közvetlen tárgyalások kezdődtek Izrael és a palesztinok között. Akkori közleményük szerint a szervezet 13 radikális csoportja fogott össze annak érdekében, hogy „még hatékonyabb" támadásokat hajtsanak végre Izrael ellen.