Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őrnagyi előléptetések az ezredsorakozón

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2012. január 10. 18:13

Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél a 2012-es év első sorakozóján egyebek mellett személyügyi parancsokat is ismertettek: az alakulat parancsnoka négy katonatisztnek tehette fel az őrnagyi parolikat.

Kovács Ferenc mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka idén először köszöntötte az alakulótéren a felsorakozott „arrabonás" katonákat, majd személyügyi parancsok ismertetésére került sor.

Elhangzott: beosztásában eddig végzett munkája, felkészültsége, gyakorlati tapasztalata elismeréséül, valamint szolgálati elöljárói javaslatára, a szolgálat érdekében, beosztásából történő felmentésével egyidejűleg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka 2012. január 1-jei hatállyal kinevezte az alakulat logisztikai főnökévé Báki András századost; az ezred kiképzési főnökévé Dede Gyula századost; az ezred felderítőfőnökévé Kézy Balázs György századost; az 1. légvédelmirakéta-osztály törzsfőnökévé pedig Rácz Roland Dénes századost.

Az MH ÖHP parancsnoka kinevezésükkel egyidejűleg valamennyiüket előléptette őrnaggyá. A szokásoknak megfelelően az ezred parancsnoka személyesen tette fel az előléptetettek egyenruháira az őrnagyi parolikat.

A rövid ceremónia után Kovács ezredes beszédében hangsúlyozta: az ezred nem áll könnyű év előtt. Hozzátette: ugyanakkor elvárja, hogy az előző évekhez hasonlóan, idén is minden katona maximálisan álljon helyt. Kiemelte: feladat, munka folyamatosan lesz, hiszen egyénileg és alegységkötelékben is mindig van mit fejleszteni, mindig van hova fejlődni.