Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Országos Tudományos Diákköri Tanács: aranyérmet nyert a fiatal tiszt

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: Szidor N. Gábor, Farkass Ábel |  2021. december 10. 8:02

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Pro Scientia Aranyérmét nyerte el Pápics Patrik hadnagy. Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) beosztott tisztje a rangos elismerést az OTDT 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciájának (OTDK) záróünnepségén vehette át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

OTDK-2021-009

Az OTDT által alapított, 1989 óta kétévente kiosztott Pro Scientia Aranyérmet 2021-ben 51 magyar fiatal kutató és művész kapta meg, akik egyetemi pályafutásuk során tudományos vagy művészeti munkájukkal kiemelkedőt alkottak. Pápics Patrik hadnagy - aki végzettségét tekintve okleveles villamosmérnök - 2018 óta teljesít szolgálatot az MH LMVIK Felderítő Főnökségének elektronikai hadviselés részlegén, mint beosztott tiszt. Tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, majd az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán folytatta. 2019-ben elindult az OTDK Had- és Rendészettudományi Szekciójában, amit a drónrajokkal kapcsolatos kutatási munkájával szintén megnyert.

OTDK-2021-181

„A Pro Scientia Aranyérmet tizenkét éve nem nyerte el katona, így külön büszkeséggel tölt el, hogy én vagyok az egyik díjazott. Már gyerekkorom óta vonzott a katonai pálya és a későbbiekben is itt képzelem el a jövőmet. Szakmai terveim között szerepel, hogy katonai műszaki vonalon doktori címet szerzek, amelyhez kiváló ajánló levélként is szolgál ez az elismerés” - mondta Pápics Patrik hadnagy.

OTDK-2021-178
Címkékelismerés