Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összegezték a tapasztalatokat

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. július 7. 6:50

Július 5-én újabb magas szintű egyeztetések helyszíne volt Camp Pannonia, ahol megbeszélések tárgya volt az eddigi ISAF- és szövetséges afgán műveletek összes tapasztalatai, eredménye, valamint a jövőbeni műveletek előkészítésével kapcsolatos feladatok egyeztetése.

Nemes Tamás alezredes, az MH PRT parancsnokhelyettese fogadta Hans-Werner Fritz vezérőrnagyot, a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) Északi Regionális Parancsnokság (RC N) parancsnokát, Monshi Majid tartományi kormányzót, dr. Gulestant, az Afgán Titkosszolgálat (NDS) főnökét, valamint Said Zamant, a tartományi rendőrfőnök helyettesét.

A megbeszélések tárgya volt az eddigi ISAF- és szövetséges afgán műveletek tapasztalatai, eredményei, csakúgy, mint a jövőbeni műveletek előkészítésével kapcsolatos feladatok egyeztetése.

Fontos pont volt mindezen műveletek helyi lakosokra gyakorolt közvetlen és közvetett hatásainak megvitatása, Baghlan tartomány biztonsági helyzetének megváltozása és e változás okainak áttekintése és végül, de nem utolsósorban a tartományban szükséges beruházások és fejlesztések számba vétele.

A találkozón részt vett az MH Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) régi és új parancsnoka is.

Werner Fritz tábornok Megtért István alezredesnek, a magyar OMLT parancsnokának emléktárggyal fejezte ki őszinte nagyrabecsülését és köszönetét az afgán haderő kiképzésében és mentorálásában végzett példa értékű munkájáért.

1595904059
1595904059