Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötmillió dollárt ér “élve vagy holtan”

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. november 2. 10:57

Összesen ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki a pakisztáni kormány a dél-ázsiai országban Hakimulla Mehszúd vezetésével működő iszlamista mozgalom főembereinek a fejére – jelentette hétfőn a pakisztáni sajtó.

Vérdíjat annak fizetnek ki, aki a – pakisztáni The News című újságban megjelent, és több helyi tv-ben is sugárzott – hirdetmény szerint “élve vagy holtan" elkapja Mehszúdot, illetve a Tehrik-i-Talibán szélsőséges csoport további 18 vezetőjét, vagy “konkrét információval szolgál a hollétükről".

A legnagyobb summa Mehszúd és két másik magas rangú pakisztáni tálib parancsnok, bizonyos Váli ur-Rehman és Kari Huszein elfogásáért jár, fejenként átszámítva 600-600 ezer dollár. A másik 16 körözött személy fejére egyenként 120 ezer és 200 ezer dollár közötti vérdíjat tűztek ki.

“A betiltott pakisztáni tálib mozgalom terroristái mindennap gyilkos merényleteket követnek el, ártatlan muzulmánok haláláért felelősek" – áll a hirdetményben.

Az elmúlt bő két évben több mint kétezren vesztették életüket Pakisztánban az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges muzulmán szélsőségesek merényleteiben.