Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Özbas Szofi világbajnoki bronzérmes!

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2023. május 11. 10:07

Bronzérmet nyert Özbas Szofi, az MH Sportszázad versenyzője a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

1200ozbas_960px

A 63 kilogrammos súlycsoportban a 21 éves magyar dzsúdós a bronzmérkőzésen az osztrák Lubjana Piovesanával csapott össze. A bronzcsata rendkívül kiegyenlített és intenzív küzdelmet hozott és a ráadás harmadik percében dőlt el, amikor Özbas térdelő helyzetből elindított egy válldobást, és akciójáért vazaarit kapott.

„Azon kívül, hogy érem került a nyakamba, az volt a legjobb érzés a mai napban, hogy nem kételkedtem magamban, éreztem azt a nyugalmat, amit ilyen nagy világverseny előtt nehéz elérni” – értékelt az ifjú katonasportoló, aki 2019-ben junior világ- és Európa-bajnoki címet szerzett és az U–23-as Európa-bajnokságot is megnyerte.

Kiemelte, hogy végig koncentráltan cselgáncsozott, és bár a holland Joanne van Lieshouttal szembeni negyeddöntős vereséget nagyon sajnálta – ráadásul utána a karja is fájt –, a koszovói Laura Fazliu vigaszágas legyőzése nagy lendületet adott neki a bronzmérkőzésre.

„Elfáradtam a nap végére, de tisztán emlékszem az utolsó akciómra. Már az eggyel korábbi dobásnál is azt reméltem, megvan a győzelem, de nem bánom, hogy csak később jött össze. Annyira koncentráltam, hogy amikor láttam, csak vazaarit kaptam az akciómra, vissza akartam ugrani az ellenfelemre, mert hirtelen nem tudtam, hogy már a hosszabbításban vagyunk, ahol minden pontszerzés automatikusan győzelmet jelent” – fogalmazott a sportszázad cselgáncsozója, aki ezzel az éremmel sokat előre lép majd a világranglistán, ami a jövő évi olimpia sorsolása miatt nagyon fontos.

Özbas Szofi a felnőttek között eddig egy Európa-bajnoki harmadik hellyel büszkélkedhetett.