Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pakisztán – 18 embert ölt meg egy amerikai dróntámadás

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 25. 14:32

Tizennyolc feltételezett lázadóval végeztek pilóta nélküli amerikai repülőgépek által kilőtt rakéták augusztus 24-én, pénteken Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ közelében – közölték pakisztáni tisztviselők.

A drónok a fegyveresek három, fallal körülvett rejtekhelyére mértek csapást a tálibok erősségének tartott észak-vazirisztáni Saval körzetében.

Az elmúlt egy hétben ez volt a negyedik és egyben a legtöbb áldozatot követelő amerikai dróntámadás a régióban. A korábbi három csapásban összesen húszan vesztették életüket.

A csapásra egy nappal azt követően került sor, hogy a pakisztáni külügyminisztérium ismét tiltakozását fejezte ki az általa illegálisnak és az ország szuverenitását sértőnek tartott támadások miatt.

Az Egyesült Államok ugyanakkor azt állítja, hogy Pakisztán nem képes az érintett területek ellenőrzésére.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz közelálló, Északnyugat-Pakisztánban jelenlévő Hakkani-hálózat semlegesítését célzó amerikai műveletek folyamatosan súrlódásokat okoznak Washington és Iszlámábád között.

Washington régóta követeli, hogy Pakisztán lépjen fel az Afganisztánban számos véres merényletet elkövető szervezet ellen, arra pedig nem mutat hajlandóságot, hogy felfüggessze a dróntámadásokat.

Címkékrakéta