Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályakezdő tisztek fogadása az Összhaderőnemi Parancsnokságon

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. augusztus 31. 8:06

A katonai pályán fontos az előrejutás rangban és beosztásban, de ez nem sikerülhet folyamatos és kitartó munka nélkül. Többek között ezekkel a szavakkal köszöntötte Fucsku Sándor dandártábornok a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett fiatal hallgatókat Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon.

Augusztus 30-án az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP) ünnepi állománygyűlésen köszöntötték a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanulmányaikat befejező pályakezdő tiszteket, akik a Kossuth és a Bólyai karokon szereztek diplomát. Az ötvenöt végzős (nyolc nő és negyvenhét férfi) tizenöt katonai szervezethez kerül. Közöttük volt Kiss Balázs hadnagy, aki az augusztus 20-i tisztavatáson az eskü előolvasója volt.

A rendezvény elején Varga Csaba ezredes, az ÖHP törzsfőnök helyettese adta be a jelentést, melyet követően Fucsku Sándor dandártábornok, a parancsnokság törzsfőnöke köszöntötte a fiatal tiszteket.
Beszédében kérte a fiatalokat, hogy minél előbb illeszkedjenek be az alakulatok életébe és támaszkodjanak tapasztaltabb munkatársaikra.
Külön kiemelte pszichikai és fizikai állóképességük fontosságát, hiszen mind a hazai, mind a nemzetközi szerepvállalásunkból adódó feladatok végrehajtása csak akkor oldható meg eredményesen, ha azokat a legkiválóbban felkészült katonák végzik.
Beszéde befejező részében sikeres katonai karriert kívánt és a magánéletben boldogságot. A dandártábornok hangsúlyozta, hogy a kettő nem elválasztható egymástól. Utalt arra, hogy a katonai pályát választók részére nagyon fontos a beosztásban és a rendfokozatban való előrehaladás, ezek viszont egész embert kívánnak és csak folyamatos kitartó munkával érhetők el.

Fucsku dandártábornok beszédét követően a pályakezdők előadásokon vettek részt, majd a díszebéd után elindultak szolgálati helyeikre az alakulatok személyügyi főnökeinek vezetésével.

 

Címkéktisztavatás