Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápán is elindul a Honvéd Kadét Program

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. június 24. 8:00

Együttműködési megállapodás született a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér között a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozásról.

Pápa_Honvéd_Kadét_Program (3)

Június 23-án ünnepélyes keretek között írták alá azt az együttműködési megállapodást, amely alapján idén szeptembertől Pápán is elindulhat a Honvéd Kadét Program. A városban a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium az első oktatási intézmény, amely befogadja a Honvédelmi Minisztérium által támogatott, középiskolások számára nyújtott nevelési programot. Ennek célja, hogy az iskolai tanórákat hatékonyan kombinálja a diákoknak értékes tapasztalatokat nyújtó, katonai jellegű elfoglaltságokkal.

A pápai szakközépiskolában megtartott rendezvényen beszédet mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka és Berta Ildikó Katalin, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója. A beszédeket követően a főigazgató és Magasy ezredes mellett Koppány Jánosné, a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatói feladat ellátásával megbízott szakmai igazgatóhelyettese írta alá a közös együttműködési megállapodást.

Pápa_Honvéd_Kadét_Program (2)

„Bízunk benne, hogy a kadét program a jövőben is sikeres lesz. Ehhez nemcsak a tanulók és oktatóik munkájára van szükség, de a szülők és az intézményi háttér támogatására is, ugyanakkor maximálisan számíthatnak az MH Pápa Bázisrepülőtér szakmai segítségére is” – mondta el Magasy ezredes. A katonai szervezet elsősorban a gyakorlati képzést biztosítja: alaki és térképészeti felkészítésen, testnevelési foglalkozásokon és gyalogtúrákon is részt vehetnek a diákok.

Három éven belül már több mint nyolcvan intézmény csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. A pápai szakközépiskola Veszprém megyében a negyedik olyan középfokú oktatási intézmény, amely részt vesz ebben a programban.

Pápa_Honvéd_Kadét_Program (1)