Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki átadás a Magyar-Román Közös Békefenntartó Zászlóaljnál

Szöveg: Kovács István százados |  2010. november 18. 10:51

A hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya alakulóterén sorakozott fel 2010. november 17-én a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalja a Magyar-Román Közös Békefenntartó Zászlóalj parancsnoki átadás-átvételi ünnepségének tiszteletére.

A csapatzászló fogadását követően az elöljáró, Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka és Gheorge Simina dandártábornok, a Román Hadsereg 18. BANAT Lövészdandár parancsnokának fogadása következett. A himnuszok elhangzása után Iulian Daniliuc alezredes átadta a parancsnokságot Fábián László alezredesnek, aki a tervek szerint 2011 novemberéig vezeti majd a közös békefenntartó zászlóaljat.
Simina tábornok beszédében kiemelte, hogy a közös zászlóalj 1998-as megalakításától kezdve jól működik, mára a szakmai mellett baráti kapcsolatok is kialakultak a parancsnoki és beosztotti állomány között.

Dr. Böröndi Gábor dandártábornok elmondta, hogy a Romániában is megtartott ceremónián felolvasták a román védelmi miniszter köszöntő levelét, amelyben biztosította a magyar felet, hogy továbbra is fent kívánják tartani az együttműködést a két ország fegyveres erői között és sok sikert kívánt a zászlóalj állományának.
Az ünnepélyes zászlóalj-sorakozó szokott rendben, a díszmenettel és a csapatzászló őrzési helyére kísérésével zárult.
Az átadás-átvételi ceremónia végeztével, a dolgos hétköznapoknak megfelelően tervezői konferenciát tartanak, ahol meghatározzák a következő kiképzési év rendezvényeit.

1595910314
 

1595910314
 

Fotó: Dancsi Attila