Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki értekezlet Camp Pannóniában

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2012. február 10. 9:33

Parancsnoki értekezlet helyszíne volt február 8-án Camp Pannonia: dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tizenegyedik váltásának parancsnoka a magyar táborban fogadta Markus Kneip vezérőrnagyot, a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők Északi Regionális Parancsnokság (ISAF RC N) parancsnokát, aki parancsnoki értekezletet tartott.

Az értekezletre meghívást kapott a közös magyar-amerikai OMLT-csoport parancsnoka, Fábián László alezredes, valamint helyettese, George D. Henderson alezredes is. Az értekezlet lehetőséget adott a Baghlan tartományban szolgáló magyar, német és amerikai katonák parancsnokainak arra, hogy beszámoljanak a szolgálatát hamarosan befejező tábornoknak az eddig végrehajtott műveletek eredményeiről és tapasztalatairól, valamint, hogy jelentsék elgondolásukat a következő időszakra.

1595931313
Kneip tábornok meghallgatta a parancsnokok részletes jelentését, majd a résztvevők megvitatták és elemezték a Baghlan tartományban végrehajtott katonai műveleteket, és számba vették az alakulatok előtt álló feladatokat. 

A régió parancsnoka értékelésben az összehangolt műveletek fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette: ebben Baghlan tartomány kiemelkedett a régió többi tartományához képest. „Az összehangolt műveleteket folytatni kell, nehogy az ellenállók azt érezzék, hogy megszűnt a nyomás felettük" – fogalmazott Markus Kneip vezérőrnagy.

Az MH PRT 11. váltása „Magyarország nagyköveteként" szolgál az ISAF Északi Régió Parancsnokság zászlaja alatt – hangsúlyozta a régió parancsnoka. A tábornok zárszavában újból megerősítette a magyar PRT elismertségét.

CímkékOMLTPRT