Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki foglalkozás Csopakon

Szöveg: Németh Szilvia százados |  2011. szeptember 13. 7:42

Többféle célkitűzése volt annak a Csopakon tartott parancsnoki foglalkozásnak, amelyen az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (LVIK) vezető állománya vett részt. Egyrészt az MH LVIK feladatainak és képességeinek, a tervezett korszerűsítések jelenlegi állapotának, valamint a különböző szervezetekkel, alakulatokkal kialakított együttműködésnek ismertetését tűzte ki célul az alakulat parancsnoka.

A szakmai előadásokon túl fontos szempont volt az is, hogy a nemrégiben létrehozott szervezet állománya a munkahelyitől eltérő körülmények között is töltsön együtt időt, hiszem a személyes kapcsolatok erősítése a munkakapcsolatokat is javítja.
A központ saját szakállománya többféle előadással készült; a belső ellenőr feladatai, a repülésbiztonsági rendszer és a készenlét fokozásával kapcsolatos feladatok szerepeltek a témák között.

Több külsős előadó is elfogadta a meghívást, így a résztvevők megismerhették például a CRC és a légvédelmi rakéta alegységek együttműködési tapasztalatait egy győri kolléga előadásában. Kecskemétről Ugrik Csaba alezredes a légvédelmi irányítással összefüggő feladatokról beszélt a pilóta szemszögéből, a HungaroControltól érkező előadó pedig a civil légiforgalmi irányítással történő együttműködés kérdéseit vetette fel prezentációjában. Helyet kapott még az előadások sorában egy tájékoztató a tapasztalat-feldolgozás rendszeréről, a humánstratégiáról, valamint a szervezeti kultúráról is.

Zárásként a központ parancsnoka kiemelte, hogy a jövőben is tervezi az alakulat egyéb, most nem érintett feladatköreinek hasonló színvonalú bemutatását és elemzését.