Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki szemle a kampányoltás során

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: a szerző felvételei |  2021. november 25. 18:51

Oltási akcióhetet indítottak az átoltottság további növelése és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban is.

MH43HVTE (1)

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred kivezényelt katonái az intézmény tíz oltópontján teljesítenek szolgálatot, nélkülözhetetlen, hiánypótló segítséget nyújtva a regisztrációban, adatfelvitelben és az útbaigazításban. A dolgozók azt tapasztalják, hogy a lakosság megszokta a katonai jelenlétet. A kampányoltás első napján Vokla János ezredes, az ezred parancsnoka, valamint Csizmadia Lajos főtörzszászlós, vezénylőzászlós tett látogatást a kórház nővérszállóján kialakított oltóponton, ahol Monyoródi Gábor zászlós, a kórházi katonai állomány kijelölt, rangidős parancsnoka fogadta őket és tájékoztatta az aktuális feladatokról.

A nővérszálló oltópontján az ezredparancsnok konzultált Bognár Mártával, a reumatológiai részleg főnővérével, aki örömét fejezte ki, hogy a katonák újra besegítenek az intézmény feladataiba.

MH43HVTE (4)

„Tavaly óta már megszokott dolog, hogy itt vannak, akkor zömmel logisztikai és adatfelviteli feladatokat láttak el és a beléptetésben, betegirányításban segédkeztek” – emlékeztetett a vezető ápolónő, hozzátéve, hogy ellenérzés senkiben sincs irántuk, sőt, már szinte szerves részévé váltak az egészségügynek. „Nagyon örülök, hogy itt vannak a katonák, szeptember óta három hivatásossal dolgozunk együtt – ők viszonylag állandóak és sok területen hasznosítják magukat. Ehhez az alapcsapathoz érkeztek többen november utolsó hetében, kórházi szolgálatuk megkezdésére.”