Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás a vegyivédelmieknél

Szöveg: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj | Fotó: a katonai szervezet felvételei |  2022. december 5. 15:30

Ünnepi állománygyűlést tartottak a vegyivédelmi katonák az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoki beosztásának átadás-átvétele alkalmából november végén.

3

A csapatzászlót Miklovich Menyhért János ezredes adta át Veres József ezredesnek, aki erőteljesen meglengetve vette azt át, ezzel jelképezve az erőt, mellyel a vegyivédelmi alakulatot tovább vezeti. A személyügyi határozat parancs ismertetését és a zászló átadását követően dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka köszöntötte az ünnepi állománygyűlésen jelenlévőket.

Beszédében elmondta, hogy a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvédségi szervezetek feladatrendszerének és szervezeti felépítésének átalakítása zajlik, melynek szele elérte a vegyivédelmi zászlóaljat is. Miklovich Menyhért János ezredes a MH Szárazföldi Parancsnokságnál folytatja szolgálatát, vezető szakmai referensként, ahol többek között a vegyivédelmi alakulatokért is fog dolgozni. Veres József ezredes a zászlóalj vezetését kapta feladatul, mely a 2023-as év tervei szerint ezreddé alakul át a két vegyivédelmi szervezetből.

„Légy következetes, szigorú, ismerd meg a beosztottakat, rájuk és tudásukra támaszkodva, őket elismerve, vezesd eredményesen a szervezetet. Kérem, hogy az idézőjeles szürke hétköznapok során jobbíts, újíts, taníts és tanulj. Tedd mindazt oly módon, hogy közben mások érdekeit szolgálod, hiszen az a vezető, aki képes mások értékeit felismerni és megbecsülni, az megérdemelten élvezheti mindazt, ami egy ember életében és munkájában a legfontosabb: a munkatársaitól kapott tiszteltetet, megbecsülést és bizalmat” – szabott útmutatást az alakulat új parancsnoka számára Lippai Péter dandártábornok.

2

A Magyar Honvédség szárazföldi parancsnoka továbbiakban a zászlóalj állományát bíztatta, hogy továbbra is egy csapatként segítse a vezető munkáját. Hiszen – mint mondta – egy parancsnok sikerességét nagymértékben meghatározza a szervezetnél szolgálók szakmai munkája. A közösség ereje, a csapatmunka, a tettekben megnyilvánuló bajtársiasság és a szakmaiság teszi a parancsnokot jó és sikeres vezetővé, az alakulatot pedig szakmailag ismertté és elismertté.

1