Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzedéki megújulás a közigazgatásban

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. október 27. 15:28

Nemcsak intézményi, jogszabályi és professzionális, hanem nemzedéki megújulás is zajlik a közigazgatásban – mondta Navracsics Tibor a „ReGeneráció – kormányzati karrierexpó 3.0” elnevezésű rendezvényt megnyitva a Budapesten, a Millenárison október 27-én.

1595943655

A közigazgatási és igazságügyi miniszter kifejtette: ugyanúgy, ahogyan a gazdasági élet területein, a közigazgatásban is érdemes ilyen állásbörzét rendezni. Navracsics Tibor hozzátette: akik ezen a területen tevékenykednek, jól tudják, hogy a közigazgatásban dolgozni küldetés; és a közigazgatás korántsem olyan szürke, poros és aktákkal teli, mint ahogy azt sokan gondolják.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség idén is színes programmal készült a karrierexpóra. Bemutatkoznak a helyettes államtitkárságok, valamint a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Budapest Helyőrség Dandár szervezetei is képviseltetik magukat a rendezvényen. Az „afgán sátorban" a honvédség missziós feladataival ismerkedhetnek meg a látogatók, a toborzóponton pedig a szerződéses lehetőségekről és az Önkéntes Tartalékos Rendszerről kapnak felvilágosítást.

1595943655

A rendezvényre kilátogatott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki azt reméli, hogy minél többen jelentkeznek majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre és vonzóvá válik számukra a közszolgálat.

A Honvédelmi Minisztérium kiállítóhelyét délelőtt meglátogatta dr. Szarka Gábor is. A tárca kabinetfőnöke a honvedelem.hu érdeklődésére válaszolva elmondta: a minisztérium és a honvédség karrierexpón való megjelenése új irányt mutat a közszolgálatban.

1595943655

Hozzátette: a jövő katonáját, a jövő rendőrét és a jövő közigazgatási szakemberét egy helyen, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzik és az itt végzett hallgatók a későbbiekben egyféle életpályát futnak be.

Szarka Gábor hangsúlyozta: a Honvédelmi Minisztériumnak is vannak álláshelyei, és bár a mostani karrierexpó nem kifejezetten toborzórendezvény, természetesen a Magyar Honvédség is várja az érdeklődőket.

1595943656

Fotó: Dévényi Veronika