Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pedagógusok szakfelkészítésen

Szöveg: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei, Hirtné Ivanics Marianna zászlós |  2023. november 3. 7:31

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak a kéthetes képzésnek, melyet a Honvéd Kadét Programban részt vevő oktatási intézmények pedagógusai részére szerveztek.

szolnokped1

A program célja, hogy a jelenlévők elsajátítsák a honvédelmi alapismeretek tantárgy tanításához szükséges elméleti, gyakorlati és módszertani ismereteket. A felkészítés során a pedagógusok olyan alaposan megismerik a hadtörténelem, a lőelmélet, a haditechnikai ismeretek, az egészségügyi ismeretek, a térkép- és tereptan, az általános katonai ismeretek és a hadijog alapjait, hogy maguk is taníthatják ezeket a témaköröket.

A szakmai felkészítés időtartama alatt a résztvevők a Magyar Honvédség állományából kijelölt mentorok segítségével készültek fel az elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmazó záróvizsgára. A sikeres vizsgák után Bánhidy Vajk, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály főosztályvezetője gratulált a pedagógusoknak.