Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Példamutató helytállás

Tartalékos katonák az Adaptive Hussars 2023 gyakorlaton

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. november 22. 10:22

Befejeződött az Adaptive Hussars 2023 gyakorlatra bevonult tartalékos katonák és az ideiglenesen oda vezényelt hallgatók szolgálata november 18-án.

ADHU_Elismerések (7 of 12) nyitó

Jelentős létszámmal vettek részt az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred tartalékos katonái a november közepén kezdődött gyakorlaton, amelyen az MH Ludovika Zászlóalj harmadéves honvéd tisztjelöltjeivel közösen hajtottak végre őrzés-védelmi feladatokat Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kijelölt területein.

Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka megköszönte a honvéd tisztjelöltek és a tartalékos katonák részvételét, helytállását, felkészült szolgálatukat, amelyet a gyakorlat során tanúsítottak. Beszédében kiemelte, hogy a tartalékos katonák ismét bebizonyították, hogy polgári életük mellett, szabadidejüket is feláldozva mindig készek a haza szolgálatára és számíthatnak rájuk a magyar emberek.

A parancsnok a köszöntő után coinokat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó honvéd tisztjelöltek és tartalékos katonák részére.