Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pénzadomány az árvízkárosultaknak

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2010. október 20. 11:01

A Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének győri alapszervezeti gyűlésén, október 18-án, az elnökség tagjai Breuer László (vezető titkár), dr. Zsiga Imre (titkár) és Varga István (elnök), a 2010. májusi árvíz károsultjainak adták át az alapszervezetek támogatásával összegyűjtött több mint másfél millió forintot. Az érdekvédők Bőnyben is adományokat juttattak el a rászorulóknak.

Október 18-án, délelőtt, a győri összejövetelen dr. Zsiga Imre elmondta: az árvíz után az alapszervezeteket kérték fel a segítségnyújtásra, melynek eredményeképpen 1,6 millió forintot sikerült összegyűjteni.

A HODOSZ Tanács döntése értelmében a győri szervezet 3 bőnyi árvízkárosult tagját, a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred állományába tartozó közalkalmazottakat részesítették támogatásban. Varga István elnök a tagtársak nevében megköszönte Kovács Ferenc mk. ezredesnek, az alakulat parancsnokában azt a helytállást, amelyet az alakulat katonái tanúsítottak a vészhelyzet során. A parancsnok örömtelinek vélte, hogy saját lehetőségein – például a szolgálatmentesség, és a  parancsnoki segély – túl a HODOSZ sietett segítséget nyújtani a rászorulóknak. A segélyezettek és egyúttal az egész község nevében Szabó Csabáné köszönte meg a táémogatást.

Délután, Bőnyben dr. Muraközi László, a település polgármestere fogadta a vendégeket. A találkozón Breuer László vezető titkár adta át az egymillió forintot tartalmazó adománylevelet

a májusi árvíz során katasztrófahelyzetbe kerülő község önkormányzatának. A pénz a lakossági, valamint az önkormányzati károk enyhítésére fordítható. A HODOSZ több tagja, valamint az ezred számos katonája él Bőnyben, vagy kötődik a településhez. A bajtársaknak és a munkatársaknak is köszönhető, hogy nem történt még nagyobb katasztrófa!

Az összejövetelen elhangzott: a csapások sajnos egymást követik. A győri alakulat katonái jelenleg is a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítésében segédkeznek, a honvédségi közalkalmazottak szakszervezete pedig máris megkezdte az újabb adománygyűjtést a kolontári és devecseri károsultak megsegítésére.