Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant egy iraki katonai támaszpontnál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. szeptember 15. 10:31

Legkevesebb 15 iraki katona meghalt, további húsz pedig megsebesült szeptember 14-én, szerda reggel Bagdadtól nyugatra, miután felrobbant egy katonai járműre erősített pokolgép – tájékoztattak rendőrségi források. A detonáció az iraki fővárostól 60 kilométerre, a habbáníjai támaszponton történt, éppen amikor az egyenruhások reggelizni készültek. A rendőrség információi szerint a sebesültek többségének súlyos az állapota.

A Bagdadtól 90 kilométerrel délre fekvő as-Sumaliban a helyi rendfenntartók törzshelyének számító étterem előtt is pokolgépes támadást hajtottak végre: autóba rejtett szerkezet lépett működésbe öt – más források szerint 11 – ember halálát okozva. A rendőrség közleménye szerint a detonációban legalább 41-en megsebesültek, s a közelben parkoló autókban és több épületben is kár keletkezett.

Szintén a reggeli órákban a bagdadi Káhira negyedben két rendőr vesztette életét, egy pedig megsebesült, miután ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy ellenőrzőpontra. Kormányzati források szerint év eleje óta összesen 1860 iraki halt meg szélsőségesek támadásaiban.