Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant egy kolumbiai kikötővárosban

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. március 25. 9:03

Autóba rejtett pokolgép robbant szerdán a kolumbiai Buenaventura kikötővárosban, a rendőrség szerint a detonációban legalább kilencen meghaltak, és ötvenen megsebesültek. A detonáció következtében részben romba dőlt a városi főügyész hivatalának épülete, károk keletkeztek a környékbeli üzlethelyiségekben és parkoló gépkocsikban.

Freddy Padilla hadseregparancsnok szerint feltehetően a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű baloldali gerillaszervezet követte el a merényletet, de Guillermo Mendoza városi főügyész nem zárta ki, hogy kokaincsempészek megtorlóakciójáról van szó.

Álvaro Uribe államfő ugyanakkor azt mondta, hogy korai lenne bárkit is felelőssé tenni a bűncselekményért, hiszen a rendőrség még a robbanóanyag típusát sem határozta meg. Uribe 150 ezer dollárt ajánlott fel annak, aki a tettesek nyomára vezet.

Buenaventura Kolumbia egyik legnagyobb kikötővárosa és egyben a kokaincsempészet egyik központja. A városban FARC-lázadók és a vele rivalizáló félkatonai szervezetek gyakran hajtanak végre támadásokat katonai és rendőri járőrök ellen.

 

Címkékjárőr