Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pontonvas helyett gépkarabély

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 22. 11:52

Gépkarabélyra cserélték a pontonvasat a szentesi hídépítők. Az éves kiképzési tervnek megfelelő harcászati felkészítésben volt részük az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj 1. hídépítő század katonáinak a napokban.

Az egész évet átölelő, a folyóhoz, a pontonhídhoz kötődő szakkiképzés mellet az alap katonai ismeretek szinten tartása céljából, általános harcászati foglalkozást vezettek le a hídépítő katonáknak a szentesi laktanya közelében tílálható hékédi gyakorlótéren.

Az öt

1595873706
napos felkészítés során, elméleti foglalkozás keretében az egyezményes jelekkel ismerkedhetett meg a század állománya, emellett pedig elsajátították a harcászat alapját képező általános ismereteket is.

A gyakorlati foglalkozások keretében pedig megismerkedtek a terepen való mozgásmódokkal, a szabályos tüzelőállás készítésével, a nyitott átjárón való áthaladással, a fogolykísérés feladataival, a sebesültszállítással és a lőszerutánpótlás folyamatával.

Az állomány hozzáállás kiemelkedően jó az izgalmas feladatok elsajátítása iránt.

– A század tagjai az alapokkal tisztában vannak, de ezek folyamatos frissítése, szinten tartása mindig szükséges – értékelte a katonák hozzáállását a kiképzés végén Polónyi Tibor hadnagytól, a foglalkozás vezetője.

1595873706