Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Régi álmok teljesülnek

Tartalékos alapfelkészítés Csobánkán

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Füzes Judith |  2024. augusztus 2. 13:06

A Szentendrén, Békéscsabán és Tiszaszigeten július közepén szerződést kötött, már alapkiképzésüket teljesítő tartalékos katonák közös tereptan és harcászati foglalkozásán jártunk a Csobánkai Harcászati Gyakorlótéren.

A tartalékos katonák a csobánkai gyakorlótéren a terephasználatot sajátítják el: egy raj vezetésével – többek között – a fedezékek keresését, a tűzfegyelem kialakítását, a harcfelvételt, a tűzfölény kivívását – ismertette Huszár Ferenc ezredes, az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred parancsnoka.

Mint emlékeztetett: a másfél hónapja Szeretem, Megvédem! mottóval indult országos tartalékos toborzókampány során eddig már több mint ezerhatszázan jelentkeztek és már ötszáz feletti létszámban szerződést is kötöttek a Magyar Honvédséggel.

A tartalékosok, akiknek a társadalom elismerése mellett a Magyar Honvédség anyagi megbecsülést is biztosít, egyéb kötelezettségeik miatt alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken – tette hozzá.

v20240731_Csobánka_tartalékos_harcászat_FJ (13)

Leitner Bálint tizedes, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár kiképzője portálunknak elmondta: motiváltnak és elkötelezettnek látja az állományt.

Megszólaltattuk az egyik kiképzendőt is, a tizennyolc éves Török Leventét, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákját, aki felidézte: régi álma válik valóra azzal, hogy katonai uniformist ölthet magára.