Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rekordszámú nevező a futóbajnokságon

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. május 5. 8:45

Harminckét katonai szervezet közel négyszáz futója indult a Magyar Honvédség Mezei Futóbajnokságán, amit az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) rendezett meg Veszprémben, május 4-én, csütörtökön.

Nem csupán a kiváló – bár kicsit párás – időnek, hanem a rekordszámú nevezőnek is örülhettek a veszprémi rendezők, akik néhány év kihagyás után újra a hagyományos időpontban, azaz tavasszal szervezhették meg a rendre nagy érdeklődésre számot tartó; honvédségi szintű mezei futóbajnokságot. Nők, férfiak, életkor szerinti bontásban, az abszolút kategóriától kezdve egészen az 55 éves kor feletti kategóriáig bezárólag indulhattak, 3000 méteres gyakorlóöltözetes és 6000 méteres sportöltözetes váltófutásban, illetve a 4x1000 méteres fegyveres váltófutásban is.

Mezei_futobajnoksag_20230504_03 copy

Noha a távok talán első olvasásra nem tűnnek leküzdhetetlennek, a gyakorlóöltözet, illetve a szintemelkedéssel nehezített változatos terep pontosan olyan kihívás, amire a katonáknak szükségük volt. Szerencsére mindenkit készen állt és jobbnál-jobb időeredményeket teljesítve küzdötték le a különböző távokat.

A verseny megnyitóján Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke köszöntötte a megjelenteket – közöttük például dr. Sticz László vezérőrnagyot, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnokát és Bardon Tamás ezredest, a rendező alakulat parancsnokát is. Érdekesség, hogy az elöljárók a futásban is tevékenyen vettek részt, ugyanis idén először a versenyen belül 2000 méteres parancsnoki futamot is rendeztek, amelyen számos alakulat parancsnoka, parancsnokhelyettese, törzsfőnöke is rajthoz állt, így a speciális távot összesen huszonketten teljesítették.

Mezei_futobajnoksag_20230504_20 copy

Az egyéni versenyszámok és a csapatverseny eredményhirdetése után természetesen a győztesek voltak a legboldogabbak, ám az sem szomorkodott, aki most nem állhatott fel a dobogóra, hiszen jó hangulatban, bajtársias légkörben, kiváló környezetben sportolhatott.

Címkéksport