Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó „látogatás” a tatai dandárnál

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: Petrovics Renáta |  2021. március 25. 10:22

Alakulatbemutatót és laktanyabejárást szervezett az MH 25. Klapka György Lövészdandár a katonai felsőfokú vezetőképző tanfolyam, ismertebb nevén a vezérkari tanfolyam hallgatói számára március 23-án.

2021_03_23 Vezérk tanf_001

A szokásosnak mondható program ezúttal azonban online, videókonferencia keretében valósult meg, ugyanis a járványügyi helyzet miatt bevezetett korlátozások következtében az idei évfolyam személyesen nem látogathatott el Tatára.

A program első felében Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte a tanfolyam résztvevőit, majd Kása István ezredes, a dandár törzsfőnöke – maga is a tanfolyam hallgatója – előadás keretében mutatta be a dandár feladatrendszerét, az alakulathoz az elmúlt egy évben a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beérkezett haditechnikai eszközöket, valamint a tatai laktanya eddig lezárult, folyamatban lévő és tervezett infrastrukturális fejlesztéseit. Ezt követően Kása ezredes élőben közvetített laktanyabejárást tartott, a kibervédelmi és a járványügyi előírások szigorú betartásával.

Címkéktanfolyam