Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rengeteg lehetőség az önkénteseknek

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2022. szeptember 5. 14:17

Az Önkéntes Katonai Szolgálat keretein belül tizennyolcan vonultak be az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredhez, szeptember 5-én, Székesfehérváron. A bevonulókat Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője köszöntötte, aki kiemelte: a diplomásokat is várja a honvédség.

ÖKSZ bevonulás KLAC nyito

A bevonultatás napján az önkéntesek aláírták a szerződéseket, majd mindenki megkapta az egyenruháját és megismerkedett azokkal a helyszínekkel, ahol majd a két hónapos kiképzést fogják megtartani. A felkészítést követően az önkéntesek dönthetnek arról, hogy maradnak-e további négy hónapot a területvédelmi ezrednél, vagy átkérik magukat másik műveleti egységhez.

Schmidt Zoltán vezérőrnagy beszédében kiemelte, hogy a fiatalokra szükség van, hiszen ő munkájuk is kell ahhoz, hogy a honvédség mindig meg tudjon újulni.

ÖKSZ bevonulás KLAC3752

„A fiatalok mentalitása által tud olajozottan működni a gépezet, ezért is öröm a honvédség számára, hogy országszerte szép számmal jelentkeztek az Önkéntes Katonai Szolgálatra. A bevonulás a Magyar Honvédség előszobája, hiszen a hat hónapos szolgálat után számos lehetőség tárul önök elé. Rengeteg diplomás emberre van szükség, éppen ezért támogatjuk a felsőfokú tanulmányokat is”, mondta a logisztikai haderőnem szemlélője. 

Schmidt Zoltán vezérőrnagy sok sikert kívánt a jelentkezőknek és reményét fejezte ki, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálatot követően mind a tizennyolcan a honvédség kötelékében maradnak majd. A különleges szolgálati formára elsősorban azok a civilek jelentkeztek, akiket az idei tanévben nem vettek fel egyik felsőoktatási intézménybe sem. A szolgálatot követően az első ütemet teljesítők 16 többletpontra lesznek jogosultak a felsőoktatási intézményekben; további négy hónap szolgálat után pedig már 32 felvételi pontot kapnak. Akik pedig egy évig szolgálnak önkéntesként, összesen plusz 64 ponttal gazdagodnak.

A kiképzés már szeptember 6-án megkezdődik.