Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőgép-történeti áttekintés és repülés…

Szöveg: MH 86. SZHB |  2020. augusztus 15. 11:20

Aki repüléssel szeretne foglalkozni, annak feltétlenül ismernie kell annak múltját, történetét is. A jövő generációja számára ebben nagy segítséget nyújt a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.

20200814_pir3 (1)

Ide látogattak el a harmadik napon a táborlakók, ahol számos nyugdíjazott és restaurált repülő eszközzel ismerkedhettek meg. Magó Károly zászlós vezette a túrát, amely során, a helikopterek és repülők mellett láthattak haditechnikai eszközöket, hajtóműmodelleket, légvédelmi eszközöket és sokféle hazai repüléstörténeti relikviát. Aki részletesebben érdeklődött, annak az interaktív falak álltak rendelkezésére. A múzeumlátogatás után áttelepültek a füves reptérre, ahol a nap legjobban várt programjával folyatódott a tábor.

Újra a levegőbe emelkedtek, de ezúttal SF-25 C Falke motoros vitorlás és Ka-7-es vitorlázó repülőkkel. Ennek látványa még a földön, a sorukra várakozók számára is élmény volt, hiszen a megfigyeléssel is sokat lehet tanulni, hátha még mindezt, remek oktatókkal beszélheti meg egy érdeklődő fiatal.

20200814_pir3 (2)