Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Roham- és gumicsónak-kiképzést tartottak Szentesen

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Király Róbert Sándor hadnagy és Janó Miklós őrmester |  2022. június 2. 10:48

A tavaszi kiképzési időszakban az átlagosnál nagyobb létszámmal tartották meg a motorral szerelt roham- és gumicsónak műszaki gépkezelői tanfolyamot, a déli és észak-keleti vízi határszakaszok biztosításának fenntartása érdekében.

Szentes_18

A kéthetes kiképzésen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred mellett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, valamint az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái vettek részt.

A honvédek először elméletben, majd a szentesi alakulat tiszai vízi gyakorlóterén gyakorlatban is megtanulták a Magyar Honvédségben rendszeresített különböző csónaktestek és csónakmotorok szabályos üzemeltetését és karbantartását.

Szentes_20

A kiképzendők begyakorolták a csónakkal történő parttól való eltávolodás és partfogás menetét, a vízi közlekedés szabályait, a bajba jutott személyek és hajók mentési, valamint a deszantátkelés feladatait.

A katonák a tanfolyam utolsó napján elméleti és gyakorlati megmérettetés során bizonyítottak a megszerzett tudásukról, amelyet a tanfolyamon résztvevő 26 fő egytől-egyig sikeresen teljesített.