Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rugalmas egészségügyi reagálóképesség labor hátterének fejlesztése

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. december 1. 16:32

Megújul a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ egészségügyi reagálóképesség labor háttere. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 3 000 000 000 Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A kedvezményezett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.

szechenyi_2020_logo

Az EFOP-2.2.0-16-2020-00010 azonosítószámú projekt célja katasztrófahelyzetben, különösen járvány esetén rugalmasan adaptálható, moduláris rendszerű egészségügyi reagálóképesség létrehozása. A laborfejlesztés a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ diagnosztikai laboratóriumainak új, nagyobb kapacitású, és magasabb színvonalú vizsgálati képességekkel történő bővítése mellett a stacioner laborokkal egységben működő, az ország bármely pontján rövid időn belül bevethető mobil laboratóriumi eszközpark kialakítását is magában foglalja.

Ezzel a fejlesztéssel a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ diagnosztikai képessége gyorsan és hatékonyan adaptálható bármely, katasztrófahelyzet következtében hirtelen fellépő egészségügyi kockázat kezeléséhez. A fejlesztés javítja a már meglévő egészségügyi ellátóképesség feltételeit, jelentősen növeli annak kapacitását, és a jelenleginél magasabb színvonalú, komplex diagnosztikai szolgáltatás biztosítását teszi lehetővé a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ ellátási körébe tartozó fegyveres testületek és civil lakosság részére.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) támogatásával, várhatóan 2023. év elején fejeződik be.

Dokumentumok