Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katasztrófa-egészségügyi képesség fejlesztése

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. december 1. 16:09

Vissza nem térítendő uniós forrásból megújult a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katasztrófa-egészségügyi képessége. A fejlesztéshez az Európai Unió Kohéziós Alapja 768,24 millió forintot biztosított. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

szechenyi 2020

A KEHOP-1.6.0 kódszámú felhívás, a „Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése” címmel, az egyedi kockázatok kezelésére, a katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség biztosítására, és a katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése irányuló beruházások megvalósítására jelent meg.

A KEHOP-1.6.0-15-2018-00006 azonosító számú projekt célja az országos katasztrófavédelmi feladatok egészségügyi beavatkozó csoportjai közül az Orvosi Ellátó Csoport, a Mobil Orvoscsoport, az Oltócsoport és a Sugár-egészségügyi Laboratórium képességeinek fejlesztése volt.

A fejlesztés eredményeként a Magyar Honvédség a katasztrófavédelmi közreműködések során használt egészségügyi kapacitását bővült, illetve új képességekkel gazdagodott, ezzel hozzájárult a lakosság személybiztonságának növelése érdekében kialakítandó magasabb minőségű katasztrófavédelmi tevékenységhez. A megvalósítás eredményeképpen katasztrófa-egészségügyi konténerrendszer és egészségügyi-mentesítő sátorrendszer, valamint oltóbusz és egészségügyi szakanyagok kerültek beszerzésre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával valósult meg, a projekt fizikai befejezésének ideje: 2021. november vége. A projektről bővebb információt a www.honvedkorhaz.hu oldalon olvashatnak.