Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a katonák munkájáért

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: illusztráció |  2021. december 1. 17:01

„Köszönetemet és tiszteletemet szeretném kifejezni mindazért a munkáért, melyet a most végrehajtott rendkívüli oltási hetekben a minisztérium illetve a feladat ellátására vezényelt katonák végeznek” - írta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszternek címzett levelében Hardy F. Gábor.

A budapesti férfi - mint írta - az elmúlt héten a feleségével volt Budapest egyik oltóhelyén, november utolsó napján pedig a mozgásában korlátozott testvérét vitte el a harmadik vakcináért a Flór Ferenc Kórházba. „Két oltópontban is tapasztalhattam tehát, és biztos vagyok benne, hogy további 99 helyen is ugyanezt tapasztalhattam volna, miszerint az igen leterhelt és nagy áldozatot vállaló egészségügyi dolgozók munkáját nagyban megkönnyíti és segíti az a katonás rend és fegyelem, mely köszönhető többek között az oltópontokra kivezényelt katonáknak” - hangsúlyozta a honvédelmi miniszternek címzett köszönőlevelében Hardy F. Gábor.

A teljes levél cikkünk alatt olvasható el.

Jelenleg 95 helyszínen, mintegy 870 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben. A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a katonák mindent megtesznek azért, hogy segítsék a járvány elleni védekezést, és tehermentesítsék az egészségügyi intézményekben dolgozókat.

Dokumentumok