Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Salgótarjáni középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Hüvösi Csaba/ Nógrád Megyei Hírlap |  2022. április 10. 13:31

Együttműködési megállapodást kötött az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, valamint a Nógrád megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium április 5-én, Salgótarjánban.

Salgótarján (1)

Az ünnepélyes keretek között megtartott rendezvényen Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka elmondta: a most csatlakozó iskola a 44., amelyik szerződést kötött az ezreddel, Nógrád megyében pedig az ötödik intézmény, ahol elindulhat a honvédelmi és hazafias nevelést biztosító kadétképzés. „A Honvédelmi Minisztérium által létrehozott Honvéd Kadét Program a fiatal generációt célozza meg, nekik nyújt lehetőséget ahhoz, hogy kicsit közelebb kerüljenek a katonaélet kihívásaihoz ” – hangsúlyozta a parancsnok.

Az együttműködési megállapodást Gembiczki Ferenc kancellár, Fekete Zsoltné, az intézmény igazgatója és Vantal Zsolt ezredes írta alá.

A rendezvény zárásaként Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának osztályvezetője átadta a csatlakozást igazoló tanúsítványt az intézmény vezetőjének.

Salgótarján (2)