Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokon is készülnek az Országos Haditorna Versenyre

Szöveg: Tóth Ágnes Magdolna tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 10. 11:24

Az Országos Haditorna Versenyt már több éve rendezi meg a Magyar Honvédség a hazafias és honvédelmi nevelés részeként. A megyei fordulókat a tanév első felében, októberben tartották, az országos döntőre április 11-14. között tartják Balatonakarattyán.

Szolnok_Országos_Haditorna_Verseny_felkészülés (3)

A jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium és Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium négyfős fiú csapata az előző évi siker után ismét megszerezte a megyei első helyezést a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fordulóban. A csapat tagjai: Agócs Benedek (11. A), Bordás Áron, Forgó Kornél és Varga Patrik Alex (12. A).

Az országos megmérettetésre történő felkészítést április 6-án az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj kiképzői tartották. Az MH 86. Helikopter Bázis akadálypályáján a diákok próbára tették ügyességüket, emellett gyakorolták a kézigránát-célbadobást, a váltófutást, átismételték az egészségügyi ismereteket, és felelevenítették a térképen való tájékozódást, valamint a távbecslést. A felkészítésen részt vett az iskola utánpótlás csapata is, hiszen jövőre a mostani csapatból három végzős diák már nem vehet részt a versenyen.

Kapcsolódó cikkek