Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Monostori Erő(d) Próba

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság |  2021. október 5. 13:44

Az Országos Haditorna Verseny részeként, Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel rendeztek honvédelmi ifjúsági versenyt szeptember 30-án a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, a Monostori Erődben. A megmérettetésen 25 csapat vett részt.

IMG_3747

A fiatalok a megnyitót követően kézigránátdobásban, katonai akadálypálya leküzdésében, lövészetben, tájékozódási futási elemeket tartalmazó mátrixfutásban, 4x400 méteres fegyveres váltófutásban, sebesültszállításban, gépjárműtolásban, valamint a hadtörténelmi, tereptan és elsősegély nyújtási elméleti ismeretekben mérték össze tudásukat.

A versenyt dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Bakos Sándor alezredes, a védelmi bizottság titkára értékelték. Köszönetet mondtak a felkészítő tanároknak, a szervezőknek és valamennyi támogatónak, majd minden csapatnak átadták a megyei védelmi bizottság különdíjait.

100_1993

A verseny egyik különlegessége, hogy a csapatok felkészítésében részt vettek az önkéntes műveleti tartalékos katonák is, együttműködve a pedagógusokkal.

A verseny szervezői nagyon régóta kiváló kapcsolatot ápolnak a megyei iskolákkal és tevékenységükkel hozzájárulnak a honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítéséhez.

A verseny szervezésében és lebonyolításában a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság Titkársága, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 7. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya vett részt. A verseny szervezői mellett több szervezet különdíjat ajánlott fel.

IMG_0117

A Monostori Erő(d) Próba honvédelmi ifjúsági versenyen az alábbi eredmények születtek:

Középiskolás kategória

  • 1. helyezett: Kempelen Farkas Gimnázium, Technikum, Szakközép Iskola és Kollégium 
  • 2. helyezett: Komáromi Jókai Mór Gimnázium 
  • 3. helyezett: Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium

Általános iskolás kategória

  • 1. helyezett: Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola 
  • 2. helyezett: Komáromi Jókai Mór Gimnázium (általános iskolás korosztály) 
  • 3. helyezett: Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola