Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segíteni, mindenkinek

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. május 10. 19:43

A személyügyi igazgatás napja alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést május 10-én, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa és Pánczél Krisztián ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat képviseletében.

Személyügyi igazgatás napja (14)

Mint az ünnepségen elhangzott, idén először ünneplik a személyügyi igazgatás napját május 10-én. A dátum nevezetes, hiszen Klapka György hadügyminiszter-helyettes 1849-ben, ezen a napon rendelte el a honvédsereg első tiszti sematizmusának kiadását, ami az összes magyar hadsereg törzs- és főtiszti karáról kiadandó névkönyv előkészítését szolgálta.

Az állománygyűlés résztvevőit dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka levélben köszöntötte, amit Kozmér István ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke olvasott fel. „A Magyar Honvédség az ország biztonságának letéteményese, ezzel a magyar társadalom fejlődésének garanciája. A tavalyi év feladatainak eredményes végrehajtása nagymértékű felkészültséget, folyamatos készenlétet és precizitást követelt meg a személyügyi szakemberektől. A kihívásokat, ahogy a korábbi években is, maradéktalanul teljesítették” – emelte ki a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka a köszöntőlevélben.

Személyügyi igazgatás napja (3)

Zsiga Tamás dandártábornok hangsúlyozta: nem volt egyszerű az elmúlt időszak és valószínűleg a következő sem lesz az. „A legfontosabb most is az, hogy nem menne ez a feladat, ha a személyügyi csapat nem lenne ennyire elkötelezett. Ha nem lenne az, hogy megpróbálnák a feladatokat a legjobb tudásuk szerint megoldani. Büszke vagyok önökre, hiszen a terület legnagyobb értéke éppen az, hogy soha nem adja fel, soha nem hátrál meg, soha nincs olyan, hogy valamit ne tudna megoldani. Lehet, hogy nehezebben, de megoldja. S egy dolog lebeg mindig előttünk, hogy gondoskodjuk a személyi állományról” – tette hozzá a dandártábornok.

Az állománygyűlésen ezután elismeréseket és emléktárgyakat adtak át, majd az ünnepséget a Magyar Nemzeti Táncegyüttes műsora zárta.