Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sérült a harctéren!

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. május 19. 12:47

Második alkalommal rendezte meg országos egészségügyi kadétversenyét a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Az idei megmérettetés tematikája a harctéri sérülések kezelése köré épült.

202405_Magyar_Honvéd_borító

Sátoraljaújhelyen a harminc – egyenként négyfős – csapatnak hét különböző állomáson kellett bizonyítania felkészültségét. A verseny tematikájából adódóan többek között sebesültszállításból, mellkas-, valamint karlövés ellátásából, illetve újraélesztésből állt az idei feladatsor. A végrehajtást a Magyar Honvédség harctéri életmentő (combat life saver – CLS) képesítéssel rendelkező katonái felügyelték és értékelték.

Gönczy Alexandra, az eseményt szervező iskola kadétja elmondta, hogy a házigazda oktatási intézmény képviseletében a drukk és a bizonyítási vágy egyaránt motiválta. Már tavaly is részt vett az akkor első alkalommal megtartott rendezvényen, bár még csak segítőként. Mivel alapvetően versenyzőalkat, többször is rajthoz állt már hasonló erőpróbákon, így nem volt teljesen szokatlan számára a mostani megmérettetés. A kadétversenyről szólva megjegyezte, hogy a csapaton belüli hatékony kommunikációra és az együttműködésre különösen nagy hangsúlyt fektettek.

További részletek a Magyar Honvéd magazin május 17-én, pénteken megjelent számában!