Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresek voltak a hadműveletek

Szöveg: JETfly |  2008. február 18. 6:06

Helyi sajtóorgánumok értesülései szerint sikeresnek bizonyultak az Irakban és Afganisztánban végrehajtott hadműveletek, melyek során nagy szerephez jutottak a szövetséges légi- és szárazföldi csapatok.

Az A-10 Thunderbolt II típusú repülőgépek többek között az afganisztáni Sangin városa felett jelentek meg, mellyel fő céljuk az volt, hogy elrettentsék a területen tevékenykedő ellenséges tálib csapatokat. Az F-15E Strike Eagle-k és a Királyi Légierő GR-7 Harrier-jei is sikeresnek könyvelhetik el a napokban lezajlott bevetéseket.

A csapatok Afganisztánban összesen 35 esetben biztosítottak közvetlen légi támogatást, melyek során kulcsfontosságú szerephez jutottak a brit és amerikai felderítő repülőgépek is. Irakban az F-16 Fighting Falconok és az F/A-18 Hornetek vettek részt sikeres bevetéseken. Ez utóbbiak irányított bombák segítségével semmisítették meg a lázadók nagyobb fegyverraktárait. Összességében a szövetséges repülőgépek 65 közvetlen légi támogatást hajtottak végre Irakban az Operation Iraqi Freedom hadművelet keretein belül. Ennek során kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeket védelmeztek, továbbá a területen zajló terrorista cselekedeteknek próbálták elejét venni.