Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen végzett az MRH-90-es helikopter

Szöveg: JETfly |  2009. december 2. 12:17

Az ausztrál haditengerészet az első, aki végrehajtotta az európai fejlesztésű MRH-90 helikopter tengeri tesztjeit. A próbák a Manoora helikopter-hordozón folytak, közel egy hónapon keresztül. A tesztet problémamentesen végrehajtották. A helikopter így már megkaphatja azt a tanúsítványt, mely után üzembe helyezhetné a típust az ausztrál haditengerészet.

A tesztelés során figyelték a helikopter viselkedését a fedélzetre való le-és felszálláskor, vizsgálták a hasznos terhelést, elemezték a ki és berakodás menetét, a teherbírást és minden más olyan tevékenységet, mely elengedhetetlen a hajófedélzeti üzemeltetéshez.

Az MRH-90-essel kívánja az ausztrál kormány leváltani a régebbi, részben elavult technikájú UH-60 Black Hawk-okat és az SH-3 Sea Kingeket. Az új típusból a haditengerészet 46 darabot rendelt meg. A helikopter 20 felfegyverzett katona szállítására képes. A típusra felszerelhetőek különböző rádiólokációs meteorológiai állomások, infravörös szenzorok, illetve éjjellátó készülékek. A forgószárnyas fegyverzete tartalmazhat különböző hajó elleni és levegő-föld rakétákat.