Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Simicskó István: fontos, hogy a gyerekek szeressék a hazát

Szöveg: Mészáros József | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 11. 20:50

A balatoni Erzsébet-táborokban időről időre megrendezett Hősök napi rendezvény főszereplője volt augusztus 11-én, Fonyódligeten a Honvédelmi Sportszövetség, amely alapításakor célul tűzte ki a fiatalok egészséges nemzettudatra és közösségük iránti áldozatvállalásra való nevelését. Simicskó István, a sportszövetség elnöke az esemény előtti beszédében kiemelte: „a jövőt gyermekeink jelentik, ezért megfelelő nevelésük elsőrendű fontosságú.”

simicskó (1)

Szerdán tartották a fonyódligeti Erzsébet-táborban a soron következő Hősök napi rendezvényt, amelyen külön standdal és számos programmal volt jelen a Honvédelmi Sportszövetség is. Simicskó István beszédében kiemelte a gyermekek hazaszeretetre nevelésének fontosságát, hozzátéve: egyebek mellett ennek érdekében munkálkodik az idén öt éves sportszövetség.

„Gyermekeink jelentik a jövőt” – szögezte le, hozzátéve: a felnőtteknek, a szülőknek, a politikusoknak és a különböző hivatások gyakorlóinak közös felelőssége, hogy a kicsik milyen nevelést kapnak.

A szövetség elnöke úgy fogalmazott: a nevelés része a nyári vakáció is, ezért fontos, hogy az megteljen olyan értékes programokkal, amelyek a gyermekek számára élményt és tudást egyaránt adnak. „Olyan képességek, kompetenciák átadásán dolgozik ilyen módon a sportszövetség a nyári Erzsébet-táborokban és a honvédelmi táborokban, amelyek révén a gyermekeket felkészítik az életre” – mondta.

A Hősök napi programokkal kapcsolatban a sportszövetség elnöke kifejtette: ezeken az alkalmakon olyan hivatások képviselőivel találkozhatnak a táborozók, akik közösségünket, a civil társadalmat védik – esküjükben foglaltak szerint – minden nap, akár életük feláldozásával is. „Védenek tűztől, balesettől, fenntartják a közrendet és a közbiztonságot, védik a hazát: katonák, rendőrök, tűzoltók, mentősök és mások, akik, ha bajban vagyunk, ott vannak” – fogalmazott Simicskó István. Hozzátette: a Honvédelmi Sportszövetség kiemelt küldetése, hogy a gyerekeket érzelmileg kösse a hazához, hogy óvják, védjék, gyarapítsák, értékeljék azt, és ha lehet, olyan hivatást válasszanak, amelyben kibontakozhatnak és a legtöbbet tehetik érte.

„Nem azt szeretnénk, hogy mindenkiből katona, tűzoltó, rendőr vagy mentős váljon, de legyenek a jövőben közösséget szolgáló emberek, akikre számíthatunk baj esetén” – fogalmazott, kiemelve azt is, hogy a szülőföld semmivel sem pótolható.

simicskó (5)

Simicskó István meglátogatta a Hősök napja több programját, például a repülős kiképzésekhez használt és ezúttal a táborozók által használatba vett speciális hintát, valamint megtekintett egy gyerekeknek rendezett tűzoltási gyakorlatot is. A rendezvényen a táborozók megismerkedhettek a honvédségi, a mentőszolgálati, tűzoltósági és rendőrségi járművekkel, eszközökkel is.

A rendezvényen – mások mellett - jelen volt Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke és Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője is.

simicskó (6)