Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győri katonák a dobogón

Szöveg: Sályi Gergő őrmester |  2012. október 20. 15:32

Püspökszilágy adott otthont októberben a minden évben megrendezésre kerülő, honvédségi szintű katonai háromtusa-bajnokságnak. A közel kétszáz indulót számláló kőkemény mezőnyben természetesen győri katonák is feltűntek, hiszen az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred egy tízfős csapattal képviseltette magát a megmérettetésen.

1595943360

Noha a helyszín évente változik, a versenyszámok állandóak az embert próbáló sporteseményen. A résztvevőknek fekvő, térdelő, valamint álló testhelyzetben egyaránt számot kell adniuk lőkészségükről – a lehető legmagasabb találati számot elérve a 200 méteres távolságban kihelyezett lőlapokon –, ugyanakkor kézigránátdobásban is erősnek kell lenniük azoknak, aki dobogós reményeket dédelgetnek a Magyar Honvédség legjobbjai között. A végső sikerhez azonban még ez is kevés, hiszen csak az érhet el igazán kimagasló eredményt, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a 3000 méteres futást − természetesen fegyvere társaságában.

Ennek megfelelően a légvédelmi rakétaezred csapata – Farkas Erika hadnagy, sporttiszt vezetésével – heteken át készült a versenyre, s e fáradozás nem bizonyult hiábavalónak. Az ezredszintű bajnokság aranyérmesei − Tolnai Mónika szakaszvezető, valamint Szabó Zsolt százados − egyaránt az elismerést érdemlő harmadik helyett szerezték meg kategóriájukban, de az összesített eredmények alapján is az élmezőnyben szerepelt a győri alakulat csapata.

Sikerükhöz ezúton is gratulálunk!