Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is átússzák!

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. június 14. 14:50

Neves hazai sportolók részvételével tartottak tájékoztatót a 35. Balaton-átúszásról június 14-én, Budapesten. A szervezők az idei rendezvényre is több mint tízezer indulót várnak július 1-jén.

1596034232

A budapesti Aquincum Hotelben tartották szerda délelőtt a Balaton-átúszás beharangozó sajtótájékoztatóját. Mint dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző
Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztályának
vezetője elmondta, a kihívásra vállalkozók Révfülöpnél kezdik majd meg a kihívást július első napján, és így teszik meg az 5200 méteres távot Balatonboglárig.

„A Balaton-átúszás megszervezésében idén is részt vesz a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Legfontosabb feladatunk, hogy az úszók biztonságos körülmények között tehessék meg a több mint 5 kilométeres távot. A katonák mind a rajt, mind a cél területének berendezésében és üzemeltetésében részt vesznek" – mondta az ezredes.
Eleki Zoltán hozzátette: tavaly körülbelül háromszáz katona állt rajthoz a rendezvényen, és az eddigi jelentkezések alapján idén közel négyszázan fogják átúszni a Balatont a honvédség kötelékéből. Az Úszó Erőd parancsnoka idén is dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes lesz.

1596034232

A sajtótájékoztatón a nyílt vízi úszás olimpiai bajnoka, Risztov Éva és Erdei Zsolt, többszörös Balaton-átúszó, egykori profi ökölvívó világbajnok mellett Mányoki Attila is részt vett, aki az úszás történetének hatodik legjobb idejével szelte át idén a Cook-szorost.
Az Úszó Erődbe a katonák mellett hozzátartozóik jelentkezését is várják az [email protected] e-mail címen. További gyakorlati tudnivalók itt.

1596034233


Fotó: a szerző felvételei