Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Marosi Ádám: nagyon kemény versenynap volt!

Szöveg: Szűcs László |  2012. augusztus 12. 15:30

A Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) öttusázójában, Marosi Ádámban csak vasárnap reggel tudatosult igazán, hogy a londoni olimpia szombati versenynapján bronzérmet nyert. Ádám nagyon örül a harmadik helynek és némi pihenés után már meg is kezdi a felkészülést a következő nagyobb versenyre.

„Nagyon örülök az olimpiai bronzéremnek! Ma is ugyanúgy, mint tegnap. Bár igazából csak akkor tudatosodott bennem, hogy sikerült megnyernem az érmet, amikor vasárnap reggel felkeltem. Felriadtam, és azt mondtam magamban: «Nekem ma versenyeznem kell!», de aztán rájöttem arra, hogy már tegnap versenyeztem és bronzot nyertem. Egész egyszerűen nagyon-nagyon jó érzés" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére vasárnap az újdonsült olimpiai bronzérmes öttusázó, a BHSE versenyzője, akit telefonon értünk utol Londonban.

1595940029
Marosi Ádám hozzátette: a szombati versenynap nagyon kemény volt! Sajnos a vívás nem úgy sikerült, ahogy tervbe vette, de a második szám, az úszás után már igyekezett úgy öttusázni, hogy a verseny minden pillanatát élvezze és csak az adott pillanatra koncentráljon. A hibátlanul teljesített lovaglás után pedig már úgy vágott neki a lövészettel kombinált futásnak, hogy arra gondolt: akár a dobogó is elérhető. És ez így is lett, bronzérmet szerzett.

„Amikor kiérkeztem Londonba, azt hittem, hogy ez is egy normál öttusaverseny lesz. Aztán nagyon hamar kiderült számomra, hogy ez valami egészen más. Erre egyszerűen nem lehetett felkészülni, mert amíg az ember nincsen itt, és nem tudja, hogy mire számíthat, addig nem tudja, mire készüljön" – fogalmazta meg az olimpiával kapcsolatos érzéseit Ádám, aki „honvédos" volta mellett egy másik szállal is kötődik a Magyar Honvédséghez. A közelmúltban írta alá szerződését, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonája lett, ahol – a hamarosan kezdődő három hónapos alapkiképzés teljesítése után – főhadnagyként szolgál majd.

A BHSE öttusázója a hazaérkezést követően rövid pihenést tervez, majd ezután meg is kezdi a felkészülést a következő versenyre. Az olimpiai bronzérem pedig olyan helyre kerül majd, ahol nagyon jól látható, azaz az eddigi legfontosabb érmek, a 2009-es világbajnoki arany és a 2011-es világbajnoki bronz mellé.

Fotó: Kollányi Péter (MTI) és Szabó Miklós