Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Molnár Imre emlékére

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. március 8. 17:16

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Molnár Imre, a Budapesti Honvéd Sportegyesület nemrég nyugdíjba vonult ügyvezető elnöke hosszan tartó betegség után elhunyt.

1596028582
Molnár Imre, vagy ahogyan pályatársai, barátai szólították, „Molinó" életében a család mellett csak egy dolog számított igazán: a sport és a Budapesti Honvéd Sportegyesület.

Molnár Imre diplomás testnevelő tanár, szakedző szinte az egész sportvezetői munkásságát a Honvédban töltötte. 1970-től 1974-ig a Testnevelési Főiskola nappali tagozatos hallgatójaként is élvonalbeli röplabdázó, ezután a tanulmányait befejezve 1974-től 1977-ig a MALÉV NB I-es röplabda csapatának tagja volt.

1977-től 1990-ig a Budapesti Honvéd SE mellett működő sportiskola igazgatója. Vezetése alatt számtalan kiváló versenyző került ki a jól szervezett utánpótlás-képzési és -nevelési rendszerből, mint például Tatár István, Fábián László, Martinek János, Csipes Ferenc, Ábrahám Attila vagy Nébald György.

1990 és 2005 között a BHSE Torna Szakosztályának igazgatójaként szintén nagy érdemeket szerzett a magyar tornasportnak. Legeredményesebb versenyzője Csollány Szilveszter volt, aki olimpiai bajnokként került a Honvédhoz, de 2002-ben már Honvéd-színekben lett világbajnok. Kunszt Gábor örökös tiszteletbeli elnöktől 2005-ben vette át a stafétabotot és lett a BHSE megválasztott ügyvezető elnöke.

Molnár Imre számtalan kitüntetést kapott munkásságáért. Sokat tett a magyar egyetemes sportért és a Budapesti Honvéd Sportegyesületért, illetve a honvédség és a társadalom együttműködésének fejlesztéséért.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület saját halottjának tekinti.

Temetése 2017. március 23-án 14.30 órakor a Farkasréti Temetőben lesz, melyről további részleteket a családdal történő egyeztetést követően tudunk adni.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség valamennyi tagja nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak, a hozzátartozóknak, barátoknak, sporttársaknak, kollégáknak, és mindazoknak, akik fájó szívvel búcsúznak tőle.