Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportoló műszakiak

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2012. április 26. 10:24

A műszakiak napja alkalmából tartottak sportnapot az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalj katonái a hódmezővásárhelyi laktanyában.

Az ünnepnap az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratának egyik legfontosabb katonai eseményéhez kapcsolódik. 1849. április 25-ére virradó éjszaka műszaki katonák − Török Ignác honvéd tábornok vezetésével − a komáromi csatában hidat építettek a Dunán. A bárkákból, csónakokból és pallókból összeállított híd létrehozása kimagasló teljesítmény volt, és nagyban hozzájárult a szabadságharc sikereihez.

A zászlóalj sorakozója után a Sportcsarnokban megkezdődtek a versenyek. A kieséses rendszerű focibajnokságra a zászlóaljtörzs mellett minden szakasz nevezett egy csapatot. Az egyéni versenyeken indulók darts, pingpong és erőemelés közül választhattak. Bátor Ferenc alezredes − a zászlóalj parancsnokaként – oklevelet adott át a nyerteseknek, illetve a győztes csapatnak. A nap zárásaként a helyőrségi klubban vacsorával egybekötött csapatépítő estet tartottak.

1595934920

 Fotó: Marczis András százados