Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olasz vendég Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2012. április 26. 10:50

Szentendrére, az MH Altiszti Akadémiára is ellátogatott Diego Cagnazzo főtörzszászlós (chief master sergeant), az olasz hadsereg rangidős altisztje, aki dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének meghívására tartózkodik hivatalos látogatáson Magyarországon.

Az olasz főtörzszászlóst a szentendrei laktanya bejáratánál, a felvont olasz lobogó előtt fogadta Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, aki tájékoztatta a vendéget a közelmúltban megalakult altisztképző szervezet feladatrendszeréről, hazai és nemzetközi képzési, kiképzési programjáról, valamint az új rendszerű altisztképzési kultúra kialakítására irányuló törekvésekről.

A program a Magyar Honvédség, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH Altiszti Akadémia, valamint az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola vezénylőzászlósainak előadásával folytatódott, majd  Diego Cagnazzo főtörzszászlós tartott előadást a szakképző iskolában angol nyelvtanfolyamon részt vevő hallgatók részére.

A szentendrei látogatás a csobánkai gyakorlótéren fejeződött be, ahol az olasz vendég megtekintette az MH KPTSZI tanfolyamrendszerű tiszthelyettes szakmai kiképzésén lévő katonák felkészítését.

 Fotó: Duruczné Téglás Dóra