Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportos Lövésznap

Szöveg: Nehéz Attila |  2011. július 2. 9:17

Szent László napján, június 27-én kiképzésmentes munkanap volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A katonák és civil alkalmazottak többsége sportolással és kulturális programmal töltötte el a lövésznapot.

1595921165
A dandársorakozón felolvasták dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntő levelét, majd dr. Lippai Péter ezredes, dandárparancsnok-helyettes szólt a katonákhoz. Az állománygyűlés után kezdődtek a sportversenyek. A Békessy Béla sportcsarnok a tollaslabda-, az asztalitenisz- és a fekvenyomó bajnokságnak adott otthont, így a hatalmas terem szinte minden négyzetcentiméterét kihasználták a sportolók. A könyvtárban a sakkozók gyűltek össze, de a kézilabda-, a strandfoci- és a teniszpálya is benépesült. A medencénél az úszást kedvelők váltóban és egyéni számokban mérték össze gyorsaságukat.

A Kossuth-laktanya „Lejtős" termében az érdeklődők Szlankó Bálint újságíró Maximum nulla áldozattal című könyvének bemutatóján vehettek részt. A szerző részleteket olvasott fel az afganisztáni missziókban szerzett tapasztalatairól szóló műből, majd a kérdésekre válaszolt.

A sportkombinátban ezalatt Horváth Béla százados, a dandár sporttisztjének irányításával az alegységek négyfős csapatai a katonai akadálypályán mutathatták meg erejüket és ügyességüket.

A délutáni eredményhirdetésnél dr. Lippai Péter ezredes dandárparancsnok-helyettes oklevéllel jutalmazta a versenyszámok legjobbjait.

 
1595921166
 
1595921167

 
 Fotó: A szerző felvételei