Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportszázados éremeső az Öttusa Országos Bajnokságon!

Szöveg: honvedelem.hu / MH Sportszázad / MTI | Fotó: Buza Virág |  2022. április 12. 9:51

A Magyar Honvédség Sportszázadának három katonasportolója is dobogóra állhatott az öttusázók országos bajnokságán, április 10-én.

öttusa_2

Guzi Blanka szakaszvezető 1388 ponttal zárt, így a dobogó második fokára állhatott fel a hölgyek mezőnyében, Gulyás Michelle megvédte címét és 1447 ponttal az első helyen ért célba.

A férfiak versenyében hatalmas csata alakult ki a dobogós helyekért, végül Demeter Bence szakaszvezető 1513 ponttal a második helyen, Marosi Ádám százados mögött ért célba.

Marosi Ádám százados – a 2008-as, a 2009-es, a 2010-es, a 2011-es és a 2013-as győzelme után – a hatodik egyéni bajnoki aranyát gyűjtötte be. A londoni olimpián bronzérmes, kétszeres egyéni világbajnok, 37 éves versenyző a lovaglásban rontott, csak 277 pontot szerzett, de vívásban 27 győzelemmel és 7 vereséggel javított. Úszásban 2:04.92 perccel a nyolcadik időt érte el, majd a lövészetekkel megszakított futásban szoros küzdelemben megőrizte éllovas pozícióját Demeter Bence szakaszvezetővel szemben, aki négy másodperccel utána rajtolt. A kombinált számban a nyolcadik időt teljesítette.

öttusa_1

„A lovaglásnál hatalmasat hibáztam, akkor nem gondoltam, hogy így alakul majd a vége. Tudtam, hogy egy jó vívás kell ahhoz, hogy valami szép eredményt érjek el. Sikerült, és ez továbblendített. Kőkemény négy-öt hét van mögöttem, mert már a hónap végén esedékes budapesti világkupát szem előtt tartva készültem” – mondta a százados.

„Egyenletes jó teljesítmény nyújtottam végig, de a végső győzelemhez hiányzott a kiemelkedő vívás vagy a megfelelő lövészet” – árulta el Demeter szakaszvezető.