Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szabványosítási továbbképzést tartottak

Szöveg: MH HTP | Fotó: Dévényi Veronika |  2023. február 16. 10:55

Szabványosítási továbbképzést tartottak a budapesti Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Dísztermében február 14-én.

IMG_9460

A német-magyar Szárazföldi Irányító Csoport (Army Steering Group) Szabvány, Doktrína és Szabályzat Munkacsoport (Standard Doctrine and Regulation) éves terve alapján megtartott szemináriumon a német Szárazföldi Koncepció és Doktrína Fejlesztési Központ (ACDDC), valamint az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) szakemberei mellett a Magyar Honvédség szabványosítási szakterületen dolgozó szakemberei is részt vettek.

A megnyitón az MH HTP képviseletében Bakos Csaba alezredes, a Haderőnemi Fejlesztési Igazgatóság megbízott igazgatója kiemelte a szabványosítás a doktrínafejlesztés területének fontosságát, a napjainkban a Magyar Honvédség, valamint a parancsnokság előtt álló kihívásokat.

IMG_9495

A szakmai előadások sorában elsőként a HVK Logisztikai Csoportfőnökség képviseletében Kanyó László alezredes „A Nemzeti Képviselet ellátása a NATO Szabványosítási Hivatal (Standardization Office) szabványosítási munkacsoportjaiban” témájában tartott előadást.

Németország és a Bundeswehr Szárazföldi Képességfejlesztési Hivatal képviseletében Michael Steinheimer alezredes és Michael Derksen alezredes tartottak előadást: ismertették többek között a NATO-szabványok, szabályzatok Bundeswehr-ben történő elfogadásának, bevezetésének, alkalmazásának módszereit, a terminológiai harmonizációs, továbbá a NATO munkacsoportokban végzett feladataikat és munkamódszereiket.

A továbbképzés eredményességét és hatékonyságát mutatja, hogy a résztvevő felek biztosították egymást: a már megkezdett közös munkát és együttműködést a jövőben is folytatják.