Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szalagtűző a diákoknak és oktatójuknak

Szöveg: Berkecz Gábor |  2010. december 8. 11:06

Ünnepélyes és felejthetetlen pillanatoknak lehettek tanúi azok a szülők és végzős diákok, akik a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium szalagtűző ünnepségén megjelentek.

A szalagtűző mindig is a végzős diákok, szüleik és tanáraik ünnepe volt, az első immáron visszafordíthatatlan lépés a ballagáson és érettségin át vezető felnőtté válás felé, melyre minden résztvevő kellő izgalommal és vágyakozással készül.
Különösen igaz volt ez a megállapítás az idei eseményre.

Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, Debrecen város, és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár együttműködése során létrejött és működő honvédelmi szakkör legsikeresebb és leglelkesebb tagjai a csak végzősöket megillető szalagot társaikat megelőzve vehették át katonai oktatójuktól, Nyíri Sándor őrnagytól, a 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj törzsfőnökétől, aki ezt megelőzően maga is szalagot kapott az intézmény igazgatójától.

A diákok az első résztvevői és aktív tagjai voltak annak a nemes és nagyszerű kezdeményezésnek, mely a katonai alapismeretek tantárgy bevezetését, a honvédelmi nevelés népszerűsítését a Magyar Honvédség és a civil társadalom közötti kapcsolat erősítését tűzte ki célul.
Az esemény fontos volt azon tanulók számára is, akik már szabadon választható érettségi tantárgyként idén szeptembertől felvették a tantárgyat.

1595911221
1595911221
1595911221